Som tidligere år, ble det også nå i år arrangert klubbløp for ACM på ACR under årets siste BikePort treningshelg med 7 startende i 600-klassen og hele 15 i 1000-klassen.

600-løpet

Etter kvalifiseringen var det Frode “Bøtta” Størseth som sto i pole position med tiden 1.39,1. Bøtta hadde store ambisjoner om å stikk av med pokalen for førsteplass, og minimerte så godt han kunne vekten før løpet.  Bjørn Haraldsen overrasket på kvalen med tiden 1.39,7 og kvalet dermed inn før sammenlagtvinner i nasjonal 600, Bjørn Melvær.

Bøtta tok (etter egen oppskrift) starten med Bjørn og Bjørn hakk i hel, og de tre stakk alleree etter en runde fra de andre i feltet. Lengre bak lå Are Bolme og Svein Nordy og knivet om fjerdeplassen mens Adis og Roger Hermansen sloss om å unngå å komme sist.

Bjørn Haraldsen luktet så vidt på førsteplassen ca halvveis i løpet, men Frode “Bøtta” Størseth lukket døra for godt i innbremsningen mot storsvingen. Da mistet Bjørn noe av gnisten, og Bjørn Melvær hentet igjen inn andreplassen. Bjørn Melvær og Bøtta vekslet mye om å lede løpet, men Bøtta falt for eget grep. Vektminimeringen slo ut i manglende bensing, og Bøtta ble til tom-bøtta på slutten av nest siste runde. Bjørn Melvær brydde seg ikke så mye om et par kio bensin ekstra, og klarte å komme helt til mål før Bjørn Haraldsen.

Lengre bak vekslet også Are og Svein på fjerdeplasse, som på siste runde ble en fin tredjeplass. Svein passerte målstreken knepent foran Are.

Adis og Roger hadde og et oppgjør bakerst i feltet. I sin iver over å ikke komme sist bremset Adis noe sent midtveis i løpet og bremset seg ut. Roger fikk da et noe ensomt resterende løp.

1000-løpet

Her var det Runar Hammer som etter kvalifiseringen sto i pole med kvaltiden 1.35,0, tett fulgt av Tor Eskil Lian, Harald Skaar og Ole Chr Stene på førsterekka. Hele 15 sykler til start viser en stor interesse for å bli klubbmester for ACM i 1000-klassen.

Dessverre fikk eneste kvinnelige startende, Kristin Berdal, problemer på startplata, og løpet var egentlig avslutta før det fikk startet. Runar Hammer hadde imidertid lite problemer med verken starten eller løpet, og ledet fra rødlyset slukket til målflagg tett fugt av Tor Eskil Lian.

Sistnevnte hadde jobbet kraftig for å oppnå rett vektklasse før løpet, men hadde trolig overdrevet noe i løpet av de siste ukene. 3 runder før målgang kunne vi tydelig se at Lian slet med å holde helt inn alle de 10 rundene. Selv med speil-visir på hjelmen var det helt klart og tydelig at oppgittheten var stor inne i hjelmen da han passerte start/mål med tre runder igjen å kjøre. Løpsledelsen måtte da ivareta sikkerheten og kuttet ned løpet fra 10 til 9 runder i håp om å ikke få løps-uhell som rett og slett skyltes utmattelse.

Lengre bak lå Harald Skaar noe ensom og prøvde så godt han kunne å kutte ned på forspranget til Lian, som han helt klart ikke hadde noen problemer med å se foran seg. Luka mellom de tre første holdt seg imidertid rimelig konstant den siste halvdelen av løpet, til tross for at Lian helst gjerne så at løpet var på maks 3 runder.

Ole Chr Stene lå lengre bak sammen med Jan P Høiaas og Ronald Lorentsen. Jan P hadde dratt fram høstformen og med ny MC dro han noe ifra resten av feltet bak. Gamlefar sjøl, Marius Høston, virket som han tok hele løpet som en lørdagstur og kom tilslutt inn på en 7.plass 10 sekunder foran Thomas Mathisen som kjørte sitt første løp noensinne. Steinar Aamodt og Torbjørn Gylland lå lenge og fightet om 9.plassen, men her var det Steinar som klarte å dra den i havn et par sekunder før Torbjørn.

Både Frode Moe, Tom-Hugo Joramo og Geir-Vidar Sørheim fikk se det blå flagget da tet-trioen passerte de, men kjørte alikevel  et meget godt løp som fristet til gjentagelse.