Sammen med ACM (Arctic Circle Motorsportklubb) inviterer vi til Lisenskurs i RoadRacing på Arctic Circle Raceway 1 – 3 juli 2023.

Dette er det 17. året på rad BikePort arrangerer kurs på ACR, og også i 2023 samarbeider vi med Arctic Circle Motorsportklubb slik at de får arrangert lisenskurs i RoadRacing sammen med vårt arrangement. Dette er det lisenskurset i Norge som har desidert aller mest praktisk kjøring på bane for deg som er nybegynner innen sporten, slik at du får best mulig trening og opplæring før du skal ut på egen hånd.

 

Vi stiller med:
– Teori holdt av ACM
– Stevneleder fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Racekontroll fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Ambulanse og sykepleier
– Flaggvakter/observasjonsposter rundt banen
– Dekkservice
– Leie av Transponder
– Fotoservice (Ikke bekreftet enda)

 

Lisenskurs Info

Lisenskurs RoadRacing:
Lisenskurset avholdes i henhold til NMF reglement av ACM. Du vil på forhånd få tilsendt informasjon og teoretisk lesestoff som du skal sette deg inn i før kurset starter.

Deler av teoridelen er fra 2016 gjort til et web-basert kurs som du gjennomfører før du møter til selve lisenskurset på banen.

På banen deles kurset opp i en teoridel og en praktisk del. Teoridelen er intensiv og komprimert slik at du som deltaker skal få mest mulig kjøring under kurset. Den praktiske delen av lisenskurset (selve kjøringen) gjøres i samarbeid mellom ACM og BikePort og legges inn i tidsplanen for arrangementet BikePort har samme helg. ACM/BikePort stiller med instruktører for den praktiske kjøringen. Etter hvert vil dere bli sluppet fri til egen kjøring.

Om Arctic Circle Raceway
Banen ligger på Storforshei, langs E6 ca. 25 km nord for Mo I Rana og betegnes som den mest moderne i Nord-Europa og omtales internasjonalt som en etterlengtet nyskapning. I Europa må man helt til Køln (Nürburgring) for å finne noe bedre.

Spesielt gjelder dette vår baneprofil og asfaltkvalitet, i tillegg til at banen er bygd etter nåtidens meget strenge krav til sikkerhet. Banen er 3753 meter lang og har en banebredde på 11-13 meter med en meget spesiell asfaltblanding som gir et feste man kun finner en annen plass til i verden; på Lageuna Seca i USA. ACR er godkjent av FIM som RoadRacing-bane og har banegodkjenningen “A” som er den beste man kan oppnå med tanke på både sikkerhet og fasiliteter ellers, og det er sanitæranlegg med toalett og dusj på området.

Bruk av Transponder:
For å kjøre RR-Treninger, kreves det at det benyttes transponder på sykkelen. Dette fordi at vi har bedre oversikt over hvem som til enhver tid er ute på banen, og vi kan da lettere se hvilke deltakere som tilhører hvilken gruppe hastighetsmessig ved hjelp av rundetidene.

Du vil da eventuelt bli flyttet til den gruppen du hører hjemme i av oss som arrangør. Om du ikke har egen transponder, har vi med en god del som du kan leie av oss under kjøringen. Om du har transponder, husk å oppgi nr på den ved påmelding.

NYHET! Transport av MC:
Dersom du selv ikke ønsker å transportere egen MC fra “sør” til ACR, kan vi tilby våre deltakere å transportere den for deg. Da kan du selv kjøre kun bil opp uten tilhenger eller eventuelt ta fly, om du synes det er beste løsningen for deg. Du må transportere MC og alt utstyret ditt i kasse, og vi har 28 ledige plasser på vår trailer.

Hentesteder er foreløpig satt til KNA – Oslo/Rudskogen – Vålerbanen og Trondheim. Booking av transport gjøres eventuelt sammen med påmeldingen. NB! Selvsagt begrensede antall plasser!

Sikkerhet:
BikePort har på alle sine arrangement vektlagt sikkerheten til våre deltakere. Vi rigger derfor vårt stevne etter RR-reglementet til NMF for banepersonell, stevneleder, racekontroll og ambulanse. Ambulansepersonellet er spesielt utdannet og trenet i å kunne håndtere og yte førstehjelp på personer med høyhastighetsskader som kan oppstå ved krasj på en RoadRacing-bane.

Du vil få tildelt startnummer før arrangementet som skal merkes på sykkelen.

Banetimer
Det er satt opp forskjellige grupper for kjøring under arrangementet. De fire gruppene får hvert sitt ”pass” på 20 minutter, dvs 20 minutter kjøring på bane, ca 1 time pause kun avbrutt med lunch. Den praktisk delen med kjøring på banen for lisensgruppen starter allerede fredag ettermiddag. Dette er definitivt det lisenskurset i Norge som har aller mest kjøring på bane.

Dekkservice:
Vi vil stille med dekkservice for omlegging av dekk på felg. Du vil også kunne bestille dekk fra oss, og vi vil ha med noe ekstra dekk for salg. Info om dekkpriser og bestilling sendes ut til de påmeldte.

Mat:
Vi håper at kantina vil være betjent og at det vil bli servert frokost, lunch og middag. Dersom du er interessert i å kjøpe måltider i kantina, så oppgi dette ved påmelding. Dette er ikke bindende. Vi vil sende ut informasjon dette nærmere arrangementet, så du kan bestemme deg da.

Overnatting:
De aller fleste velger å overnatte på baneområdet. Her er det stor plass til å ha med campingvogn, bil, telt eller annet for å bo og sove. Om dette ikke er et alternativ for deg kan vi anbefale campingplassen Skogly Overnatting et lite stykke unna banen: http://www.skoglyovernatting.com/ Eventuelt kan man overnatte i selve (eller nært) mo i rana. Se oversikt her: https://www.google.no/maps/search/overnatting+mo+i+rana/@66.3258951,14.1817593,12z/data=!3m1!4b1

 

Program for lisenskurset

Lørdag 2 juli:
0830: Obligatorisk førermøte – Infomøte
ca 10:00: Teori Lisenskurs RR
Praktisk kjøring starter på banen så snart teoridelen er fullført

Søndag 3 juli:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1900: Praktisk kjøring på banen avsluttes

Mandag 4 juli:
1200: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1900: Praktisk kjøring på banen avsluttes

Programmet kan bli endret før og underveis ved behov.

 

Kjøring fra 4 til 8 juli

Som deltaker på lisenskurset kan du og være med på endel av kjøringen som skal foregå dagene etterpå. Fra tirsdag 5 juli vil vi arrangere “Arctic Championship” med masse trening og løp. For å delta på løpene må du løse ordinær lisens så snart du er ferdig med lisenskurset. Dette vil vi hjelpe deg med å få gjort om du ønsker å delta videre.

Informasjon for arrangementet finner du her: https://bikeport.no/blog/arctic-championship-2021/

Du kan melde deg på disse dagene samtidig som du melder deg på lisenskurset (se nedenfor) til redusert pris 🙂

 

Priser og betaling

Priser:
Lisenskurs RoadRacing inklusive all kjøring 2 – 4 juli 2022: kr. 5.990,- (tilbud ut 2022 kr 5.690,-)
For deltakere under 19 år er prisen 4.990,- (tilbud ut 2022 kr 4.690,-)

Ekstra for deltakelse 5-9 juli:
Senior kr.6.000,- (vanlig pris 6.750,-)
Junior (under 19 år) kr. 5.000,- (vanlig pris kr. 5.500,-)

Betaling:
Registrerings-avgift på kr 1.500,- betales ved påmelding til konto 42121318150. Resterende deltakeravgift betales senest 4 juni 2021 til konto 42121318150

NB! Alle priser øker ved påmelding senere enn 2 uker før kurset starter!

 

Påmelding

Fyll ut alle informasjons-feltene for påmelding til Lisenskurs RoadRacing på ACR den 1-3 juli 2023.
NB! Husk å bekrefte påmeldingen på neste side du kommer til etter du har fylt inn all info og trykket “send” under!

Dersom du allerede har egen transponder kan du gjerne legge inn dette. Hvis du ikke har lar du feltet stå blankt.

Du vil og motta en bekreftelse pr epost at påmeldingen er registret. Om du ikke får denne kontakt oss gjerne for å verifisere påmeldingen (sjekk gjerne SPAM-mail først, den kan havne der)

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

 

Deltakerliste:

  •  Arne Henning Johnsen
  •  Vegard Kulseng-hansen
  •  André Mentzoni
  •  Eilif Nilsen
  •  Hans-Adrian Öfverdahl
  •  Trond Pedersen
  •  Henrik Pettersen
  •  Rino Rødland

Facebook-kommentar