3R6_9952

Sammen med ACM (Arctic Circle Motorsportklubb) inviterer vi til Lisenskurs i RoadRacing på Arctic Circle Raceway 30 juni – 2 juli 2017.

 

Dette er det elevte året på rad BikePort arrangerer kurs på ACR, og også i år samarbeider vi med Arctic Circle Motorsportklubb slik at de får arrangert lisenskurs i RoadRacing sammen med vårt arrangement.

 Dette er det lisenskurset i Norge som har desidert aller mest praktisk kjøring på bane for deg som er nybegynner innen sporten, slik at du får best mulig trening og opplæring før du skal ut på egen hånd.

Vi stiller med:
– Teori holdt av ACM
– Stevneleder fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Racekontroll fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Ambulanse og sykepleier
– Flaggvakter/observasjonsposter rundt banen
– 3 felles måltid i kantinen for de som ønsker dette
– Dekkservice
– Leie av Transponder
–  Fotograf Gary Bailey (ikke bekreftet enda)

 

Lisenskurs Info

Lisenskurs RoadRacing:
Lisenskurset avholdes i henhold til NMF reglement av ACM. Du vil på forhånd få tilsendt informasjon og teoretisk lesestoff som du skal sette deg inn i før kurset starter.

Deler av teoridelen er fra 2016 gjort til et web-basert kurs som du gjennomfører før du møter til selve lisenskurset på banen. På banen deles kurset opp i en teoridel og en praktisk del. Teoridelen er intensiv og komprimert slik at du som deltaker skal få mest mulig kjøring under kurset.

Den praktiske delen av lisenskurset (selve kjøringen) gjøres i samarbeid mellom ACM og BikePort og legges in i tidsplanen for arrangementet BikePort har samme helg. ACM/BikePort stiller med instruktører for den praktiske kjøringen. Etter hvert vil dere bli frisluppet til egen kjøring.

Om Arctic Circle Raceway
Banen ligger på Storforshei, langs E6 ca. 25 km nord for Mo I Rana og betegnes som den mest moderne i Nord-Europa og omtales internasjonalt som en etterlengtet nyskapning.
I Europa må man helt til Køln (Nürburgring) for å finne noe bedre. Spesielt gjelder dette vår baneprofil og asfaltkvalitet, i tillegg til at banen er bygd etter nåtidens meget strenge krav til sikkerhet.

Banen er 3753 meter lang og har en banebredde på 11-13 meter med en meget spesiell asfaltblanding som gir et feste man kun finner en annen plass til i verden; på Lageuna Seca i USA. ACR er godkjent av FIM som RoadRacing-bane og har banegodkjenningen “A” som er den beste man kan oppnå med tanke på både sikkerhet og fasiliteter ellers, og det er sanitæranlegg med toalett og dusj på området.

Bruk av Transponder:
For å kjøre på de RR-Treninger som arrangeres av BikePort, krever vi at det benyttes transponder på sykkelen. Dette fordi at vi har bedre oversikt over hvem som til enhver tid er ute på banen, og vi kan da lettere se hvilke deltakere som tilhører hvilken gruppe hastighetsmessig ved hjelp av rundetidene. Du vil da eventuelt bli flyttet til den gruppen du hører hjemme i av oss som arrangør.

Om du ikke har egen transponder, har vi med en god del som du kan leie av oss under kjøringen. Om du har transponder, husk å oppgi nr på den ved påmelding.

Sikkerhet:
BikePort har på alle sine arrangement vektlagt sikkerheten til våre deltakere. Vi rigger derfor vårt stevne etter RR-reglementet til NMF for banepersonell, stevneleder, racekontroll og ambulanse.

Ambulansepersonellet er spesielt utdannet og trenet i å kunne håndtere og yte førstehjelp på personer med høyhastighetsskader som kan oppstå ved krasj på en RoadRacing-bane.

Du vil få tildelt startnummer før arrangementet som skal merkes på sykkelen.

Banetimer
Det er satt opp totalt fire forskjellige grupper for kjøring under arrangementet, hvor den ene i hovedsak utgjør lisenskurset.Ggruppene får hvert sitt ”pass” på 20 minutter, dvs 20 minutter kjøring på bane, 1 time pause kun avbrutt med lunch.

Den praktisk delen med kjøring på banen for lisensgruppen starter allerede fredag ettermiddag. Dette er definitivt det lisenskurset i Norge som har aller mest kjøring på bane.

Bespisning/Kantine:
Kursavgiften som er oppgitt er eksklusive mat. Kantinen vil være betjent og vil servere tre måltider hver dag. Frokost, lunch og middag vil koste kr. 330,- pr dag. Evt bestilling av mat kan endres nærmere kurset om du ikke er sikker enda. Betaling for bespisning gjøres ved oppmøte.

Dekkservice:
Vi vil stille med dekkservice for omlegging av dekk på felg. Du vil også kunne bestille dekk fra oss, og vi vil ha med noe ekstra dekk for salg. Info om dekkpriser og bestilling sendes ut til de påmeldte.

Fotograf:
Som tidligere år, håper vi Gary Bailey kommer oppover for å ta bilder av alle våre deltakere. Bildene kjøper du om du vil ha de, og du får DVD med alle bilder i hånda før du reiser fra ACR. Her kommer de ikke i posten om 3 mn De som har vært med våre arrangement før kjenner godt til Gary og hans enestående bilder. Her er alle linse-luser, og alle får mulighet til fine skrytebilder fra 2017-sesongen, om det er første gang du er på bane, erfaren, har ny bike eller annet nytt utstyr :)

Overnatting:
De aller fleste velger å overnatte på baneområdet. Her er det stor plass til å ha med campingvogn, bil, telt eller annet for å bo og sove. Om dette ikke er et alternativ for deg kan vi anbefale campingplassen Skogly Overnatting et lite stykke unna banen: http://www.skoglyovernatting.com/

Eventuelt kan man overnatte i selve (eller nært) mo i rana. Se oversikt her: https://www.google.no/maps/search/overnatting+mo+i+rana/@66.3258951,14.1817593,12z/data=!3m1!4b1

Program for lisenskurset

Program Fredag 30 juni:
0800: Frokost
0830: Obligatorisk førermøte – Infomøte
10:00: Teori Lisenskurs RR
Ettermiddag: Praktisk kjøring starter på banen
Etter kjøring: Teori fortsetter (ved behov)

Program lørdag 1 juli:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1700: Praktisk kjøring på banen avsluttes (pga klubbløp for ACM)
1900: Middag

Lørdag ettermiddag: ACM klubbløp?

Program søndag 2 juli:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1730: Praktisk kjøring på banen avsluttes
1730: Middag

Priser og betaling

Priser:
Lisenskurs RoadRacing inklusive all kjøring: kr. 4.800,-
Hvor kr. 2.000,- betales til ACM for lisenskurset.
Kr 2.800,- betales til BikePort for praktisk kjøring hele helgen.

Betaling for kjøre-delen:
Depositum kr 1.300,- betales ved påmelding til konto 42121318150.
Resterende kr 1.500,- betales innen 1 juli 2017 til konto 42121318150.

Oppgi navn og referanse “Lisenskurs august” på innbetalingene. Kvittering blir sendt ut pr epost når vi har registeret innbetalingen din.

 

Betaling for teoridelen kr 2.000:
Betales kontant (ikke kort) til ACM ved oppstart teorikurs.

Påmelding

Fyll ut alle informasjonsfeltene for påmelding til Lisenskurs RoadRacing på ACR den 30 juni – 2 juli 2017.

Mat under arrangementet:
Du må oppgi om du ønsker å delta på fellesmåltidene i kantina de tre dagene ved påmelding. Skal du ha mat selv setter du antall 1, har du reisefølge tar du med disse i tillegg. Frokost, lunch og middag koster omlag kr 330,- pr pers pr dag.

NB! Husk å bekrefte påmeldingen på neste side du kommer til etter du har fylt inn all info og trykket “send” under!

Du vil og motta en bekreftelse pr epost at påmeldingen er registert. Om du ikke får denne kontakt oss gjerne for å verifisere påmeldingen (sjekk gjerne SPAM-mail først, den kan havne der)

[SINGLEEVENT single_event_id=”lisenskurs-roadracing-acr-30-6-2-7-2016-2-58299dc1a99a8″]

Deltakerliste – Oversikt

[LISTATTENDEES event_identifier=”lisenskurs-roadracing-acr-30-6-2-7-2016-2-58299dc1a99a8″]

Facebook-kommentar