I forbindelse med Arctic Circle Raceweek inviterer vi til Lisenskurs i RoadRacing på Arctic Circle Raceway 7-9 juli 2018.

 Dette er det tolvte året på rad BikePort arrangerer kurs på ACR, og også i år samarbeider vi med Arctic Circle Motorsportklubb slik at de får arrangert lisenskurs i RoadRacing sammen med vårt arrangement.

Dette er det lisenskurset i Norge som har desidert aller mest praktisk kjøring på bane for deg som er nybegynner innen sporten, slik at du får best mulig trening og opplæring før du skal ut på egen hånd.

Program for Arctic Circle Raceweek

7-9 juli:
RoadRacing trening
Lisenskurs RoadRacing
Førerutviklingskurs MC

10-11 Juli:
RoadRacing Trening
Juniorsamling

12-14 juli:
Norgesmesterskapet RoadRacing
NorgesCup RoadRacing
Åpne klasser
Free For All-klasser

Vi stiller med:
– Teori holdt av ACM
– Stevneleder fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Racekontroll fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Ambulanse og sykepleier
– Flaggvakter/observasjonsposter rundt banen
– 3 felles måltid i kantinen for de som ønsker dette
– Dekkservice
– Leie av Transponder
– Fotograf Gary Bailey (ikke bekreftet enda)

 

Lisenskurs Info

Lisenskurs RoadRacing:
Lisenskurset avholdes i henhold til NMF reglement av ACM. Du vil på forhånd få tilsendt informasjon og teoretisk lesestoff som du skal sette deg inn i før kurset starter.

Deler av teoridelen er fra 2016 gjort til et web-basert kurs som du gjennomfører før du møter til selve lisenskurset på banen. På banen deles kurset opp i en teoridel og en praktisk del. Teoridelen er intensiv og komprimert slik at du som deltaker skal få mest mulig kjøring under kurset.

Den praktiske delen av lisenskurset (selve kjøringen) gjøres i samarbeid mellom ACM og BikePort og legges in i tidsplanen for arrangementet BikePort har samme helg. ACM/BikePort stiller med instruktører for den praktiske kjøringen. Etter hvert vil dere bli frisluppet til egen kjøring.

Om Arctic Circle Raceway
Banen ligger på Storforshei, langs E6 ca. 25 km nord for Mo I Rana og betegnes som den mest moderne i Nord-Europa og omtales internasjonalt som en etterlengtet nyskapning.
I Europa må man helt til Køln (Nürburgring) for å finne noe bedre. Spesielt gjelder dette vår baneprofil og asfaltkvalitet, i tillegg til at banen er bygd etter nåtidens meget strenge krav til sikkerhet.

Banen er 3753 meter lang og har en banebredde på 11-13 meter med en meget spesiell asfaltblanding som gir et feste man kun finner en annen plass til i verden; på Lageuna Seca i USA. ACR er godkjent av FIM som RoadRacing-bane og har banegodkjenningen “A” som er den beste man kan oppnå med tanke på både sikkerhet og fasiliteter ellers, og det er sanitæranlegg med toalett og dusj på området.

Bruk av Transponder:
For å kjøre på de RR-Treninger som arrangeres av BikePort, krever vi at det benyttes transponder på sykkelen. Dette fordi at vi har bedre oversikt over hvem som til enhver tid er ute på banen, og vi kan da lettere se hvilke deltakere som tilhører hvilken gruppe hastighetsmessig ved hjelp av rundetidene. Du vil da eventuelt bli flyttet til den gruppen du hører hjemme i av oss som arrangør.

Om du ikke har egen transponder, har vi med en god del som du kan leie av oss under kjøringen. Om du har transponder, husk å oppgi nr på den ved påmelding.

Sikkerhet:
BikePort har på alle sine arrangement vektlagt sikkerheten til våre deltakere. Vi rigger derfor vårt stevne etter RR-reglementet til NMF for banepersonell, stevneleder, racekontroll og ambulanse.

Ambulansepersonellet er spesielt utdannet og trenet i å kunne håndtere og yte førstehjelp på personer med høyhastighetsskader som kan oppstå ved krasj på en RoadRacing-bane.

Du vil få tildelt startnummer før arrangementet som skal merkes på sykkelen.

Banetimer
Det er satt opp totalt fire forskjellige grupper for kjøring under arrangementet, hvor den ene i hovedsak utgjør lisenskurset.Ggruppene får hvert sitt ”pass” på 20 minutter, dvs 20 minutter kjøring på bane, 1 time pause kun avbrutt med lunch.

Den praktisk delen med kjøring på banen for lisensgruppen starter allerede fredag ettermiddag. Dette er definitivt det lisenskurset i Norge som har aller mest kjøring på bane.

Bespisning/Kantine:
Kursavgiften som er oppgitt er eksklusive mat. ACM vil betjene Kantinen og vil servere tre måltider hver dag. Frokost, lunch og middag vil koste kun kr. 250,- pr dag. Evt bestilling av mat kan endres nærmere kurset om du ikke er sikker enda. Betaling for bespisning gjøres direkte til kantina.

Dekkservice:
Vi vil stille med dekkservice for omlegging av dekk på felg. Du vil også kunne bestille dekk fra oss, og vi vil ha med noe ekstra dekk for salg. Info om dekkpriser og bestilling sendes ut til de påmeldte.

Fotograf:
Som tidligere år, håper vi Gary Bailey kommer oppover for å ta bilder av alle våre deltakere. Bildene kjøper du om du vil ha de, og du får DVD med alle bilder i hånda før du reiser fra ACR. Her kommer de ikke i posten om 3 mn De som har vært med våre arrangement før kjenner godt til Gary og hans enestående bilder. Her er alle linse-luser, og alle får mulighet til fine skrytebilder fra 2017-sesongen, om det er første gang du er på bane, erfaren, har ny bike eller annet nytt utstyr :)

Overnatting:
De aller fleste velger å overnatte på baneområdet. Her er det stor plass til å ha med campingvogn, bil, telt eller annet for å bo og sove. Om dette ikke er et alternativ for deg kan vi anbefale campingplassen Skogly Overnatting et lite stykke unna banen: http://www.skoglyovernatting.com/

Eventuelt kan man overnatte i selve (eller nært) mo i rana. Se oversikt her: https://www.google.no/maps/search/overnatting+mo+i+rana/@66.3258951,14.1817593,12z/data=!3m1!4b1

Program for lisenskurset

Program lørdag 7 juli:
0800: Frokost
0830: Obligatorisk førermøte – Infomøte
10:00: Teori Lisenskurs RR
Ettermiddag: Praktisk kjøring starter på banen
Etter kjøring: Teori fortsetter (ved behov)

Program Søndag og Mandag:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1900: Praktisk kjøring på banen avsluttes
1900: Middag

Det er mulig å bli med videre på Arctic Circle Raceweek etter endt lisenskurs. Mer info nedenfor.

Priser og betaling

Priser:
Lisenskurs RoadRacing inklusive all kjøring: kr. 4.800,-

Betaling:
Depositum kr 1.300,- betales ved påmelding til konto 42121318150.
Resterende kr 3.500,- betales innen 8 juni 2018 til konto 42121318150.

Oppgi navn og referanse “Lisenskurs Juli” på innbetalingene. Kvittering blir sendt ut pr epost når vi har registeret innbetalingen din.

Delta videre på Arctic Circle Raceweek

Etter endt lisenskurs kan du delta videre på treningsdagene tirsdag og onsdag. Deltakere på lisenskurset får 10% rabatt og betaler kun kr 1.980,- for disse to dagene. Info og påmelding kan du gjøre her: https://bikeport.no/rr-acr-juli-2018/
Vi gir deg rabatten automatisk!

Etter at BikePort-dagene er ferdig onsdag ettermiddag går vi rett over i “løpsmodus” med NM, NCup og åpne klasser. Der er det også mulig for deg som tok lisenskurset å delta.

For å delta videre må lisenssøknad sendes forbundet mandag. For å få behandlet søknaden MÅ du på forhånd ha ordnet deg med legeattest som skal sendes med søknaden. Mer info vil bli sendt deg på epost.

Arctic Circle Motorsport-klubb vil også sette opp “Free for all” klasser for de som ønsker å delta i mindre høytidelig løp. Mer informasjon om dette kommer til alle påmeldte, via nmfsport.no og ACM sin side på FB,

Løpshelgen avsluttes med avslutningsfest med levende musikk lørdag kveld.

Påmelding

Fyll ut alle informasjonsfeltene for påmelding til Lisenskurs RoadRacing på ACR den 7-9 juli 2018.

Mat under arrangementet:
Du må oppgi om du ønsker å delta på fellesmåltidene i kantina de tre dagene ved påmelding. Skal du ha mat selv setter du antall 1, har du reisefølge tar du med disse i tillegg. Frokost, lunch og middag koster omlag kr 400,- pr pers pr dag.

NB! Husk å bekrefte påmeldingen på neste side du kommer til etter du har fylt inn all info og trykket “send” under!

Du vil og motta en bekreftelse pr epost at påmeldingen er registert. Om du ikke får denne kontakt oss gjerne for å verifisere påmeldingen (sjekk gjerne SPAM-mail først, den kan havne der)

 

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

Deltakerliste – Oversikt

 •  Hege Franziska Aspenes
 •  Espen Jogert
 •  Rune Jogert
 •  Karl Petter Jørgensen
 •  Håkon Kristoffersen
 •  Truls Markussen
 •  Lars Inge Nilsen
 •  Tor Helge Pedersen
 •  Kristin Ree
 •  Robin Rønnes
 •  Stig Ulvøy Annfinsen
 •  Fridtjof Winther

Facebook-kommentar