Sammen med ACM (Arctic Circle Motorsportklubb) inviterer vi til Lisenskurs i RoadRacing på Arctic Circle Raceway 3-5 juli 2020.

Dette er det 14. året på rad BikePort arrangerer kurs på ACR, og også i 2020 samarbeider vi med Arctic Circle Motorsportklubb slik at de får arrangert lisenskurs i RoadRacing sammen med vårt arrangement. Dette er det lisenskurset i Norge som har desidert aller mest praktisk kjøring på bane for deg som er nybegynner innen sporten, slik at du får best mulig trening og opplæring før du skal ut på egen hånd.

Covid-19 informasjon:

Fra mandag 15 juli åpnes det for arrangement inntil 200 personer, samt at restriksjonene for felles garderobe/dusj oppheves. Arrangementet vil derfor avholdes som planlagt (såfremt det ikke blir negativ utvikling igjen). Det vil være smittevernhensyn ifm arrangementet. Mer info om dette sendes hver enkelt påmeldte i forkant av arrangementet!

 

Vi stiller med:
– Teori holdt av ACM
– Stevneleder fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Racekontroll fra Arctic Circle Motorsportklubb
– Ambulanse og sykepleier
– Flaggvakter/observasjonsposter rundt banen
– Dekkservice
– Leie av Transponder  

 

Lisenskurs Info

Lisenskurs RoadRacing:
Lisenskurset avholdes i henhold til NMF reglement av ACM. Du vil på forhånd få tilsendt informasjon og teoretisk lesestoff som du skal sette deg inn i før kurset starter.

Deler av teoridelen er fra 2016 gjort til et web-basert kurs som du gjennomfører før du møter til selve lisenskurset på banen.

På banen deles kurset opp i en teoridel og en praktisk del. Teoridelen er intensiv og komprimert slik at du som deltaker skal få mest mulig kjøring under kurset. Den praktiske delen av lisenskurset (selve kjøringen) gjøres i samarbeid mellom ACM og BikePort og legges inn i tidsplanen for arrangementet BikePort har samme helg. ACM/BikePort stiller med instruktører for den praktiske kjøringen. Etter hvert vil dere bli sluppet fri til egen kjøring.

Om Arctic Circle Raceway
Banen ligger på Storforshei, langs E6 ca. 25 km nord for Mo I Rana og betegnes som den mest moderne i Nord-Europa og omtales internasjonalt som en etterlengtet nyskapning. I Europa må man helt til Køln (Nürburgring) for å finne noe bedre.

Spesielt gjelder dette vår baneprofil og asfaltkvalitet, i tillegg til at banen er bygd etter nåtidens meget strenge krav til sikkerhet. Banen er 3753 meter lang og har en banebredde på 11-13 meter med en meget spesiell asfaltblanding som gir et feste man kun finner en annen plass til i verden; på Lageuna Seca i USA. ACR er godkjent av FIM som RoadRacing-bane og har banegodkjenningen “A” som er den beste man kan oppnå med tanke på både sikkerhet og fasiliteter ellers, og det er sanitæranlegg med toalett og dusj på området.

Bruk av Transponder:
For å kjøre på de RR-Treninger som arrangeres av BikePort, krever vi at det benyttes transponder på sykkelen. Dette fordi at vi har bedre oversikt over hvem som til enhver tid er ute på banen, og vi kan da lettere se hvilke deltakere som tilhører hvilken gruppe hastighetsmessig ved hjelp av rundetidene.

Du vil da eventuelt bli flyttet til den gruppen du hører hjemme i av oss som arrangør. Om du ikke har egen transponder, har vi med en god del som du kan leie av oss under kjøringen. Om du har transponder, husk å oppgi nr på den ved påmelding.

Sikkerhet:
BikePort har på alle sine arrangement vektlagt sikkerheten til våre deltakere. Vi rigger derfor vårt stevne etter RR-reglementet til NMF for banepersonell, stevneleder, racekontroll og ambulanse. Ambulansepersonellet er spesielt utdannet og trenet i å kunne håndtere og yte førstehjelp på personer med høyhastighetsskader som kan oppstå ved krasj på en RoadRacing-bane.

Du vil få tildelt startnummer før arrangementet som skal merkes på sykkelen.

Banetimer
Det er satt opp forskjellige grupper for kjøring under arrangementet. De fire gruppene får hvert sitt ”pass” på 20 minutter, dvs 20 minutter kjøring på bane, ca 1 time pause kun avbrutt med lunch. Den praktisk delen med kjøring på banen for lisensgruppen starter allerede fredag ettermiddag. Dette er definitivt det lisenskurset i Norge som har aller mest kjøring på bane.

Dekkservice:
Vi vil stille med dekkservice for omlegging av dekk på felg. Du vil også kunne bestille dekk fra oss, og vi vil ha med noe ekstra dekk for salg. Info om dekkpriser og bestilling sendes ut til de påmeldte.

Mat:
Vi håper at kantina vil være betjent og at det vil bli servert frokost, lunch og middag. Dersom du er interessert i å kjøpe måltider i kantina, så oppgi dette ved påmelding. Dette er ikke bindende. Vi vil sende ut informasjon dette nærmere arrangementet, så du kan bestemme deg da.

Overnatting:
De aller fleste velger å overnatte på baneområdet. Her er det stor plass til å ha med campingvogn, bil, telt eller annet for å bo og sove. Om dette ikke er et alternativ for deg kan vi anbefale campingplassen Skogly Overnatting et lite stykke unna banen: http://www.skoglyovernatting.com/ Eventuelt kan man overnatte i selve (eller nært) mo i rana. Se oversikt her: https://www.google.no/maps/search/overnatting+mo+i+rana/@66.3258951,14.1817593,12z/data=!3m1!4b1

 

Program for lisenskurset

Program Fredag 3 juli:
0800: Frokost
0830: Obligatorisk førermøte – Infomøte
10:00: Teori Lisenskurs RR
Ettermiddag: Praktisk kjøring starter på banen Etter kjøring: Teori fortsetter (ved behov)

Program lørdag 4 juli:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1700: Praktisk kjøring på banen avsluttes
1700: ACM KLubbløp
1900: Middag

Program søndag 5 juli:
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1730: Praktisk kjøring på banen avsluttes
1730: Middag

Programmet kan bli endret før og underveis.

 

Priser og betaling

Priser: Lisenskurs RoadRacing inklusive all kjøring: kr. 4.750,-
Betaling: Betaling gjøres ved påmelding til konto 42121318150

 

Påmelding

Fyll ut alle informasjons-feltene for påmelding til Lisenskurs RoadRacing på ACR den 3-5 juli 2020.
NB! Husk å bekrefte påmeldingen på neste side du kommer til etter du har fylt inn all info og trykket “send” under!

Du vil og motta en bekreftelse pr epost at påmeldingen er registret. Om du ikke får denne kontakt oss gjerne for å verifisere påmeldingen (sjekk gjerne SPAM-mail først, den kan havne der)

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

 

Deltakerliste:

 •  Kenneth Flytør Heggem
 •  Eindride Hovsbakken
 •  Terje Jeilen
 •  Franck Kjærsund
 •  Gaute Kjørstsd
 •  Esben Kristiansen
 •  Kristian R. Hansen
 •  Martin Salomonsen
 •  Eirik Sem
 •  Stian Storli
 •  Ilia Tashev
 •  Christoffer Tomren
 •  Jørgen Vikingstad

Facebook-kommentar