Vi inviterer til Førerutviklingskurs med MC på Arctic Circle Raceway den 6-8 juli 2024.

Kurset er fullbooket – Du kan registrer deg på venteliste ved å sende epost til post[at]bikeport.no!

For 18. året på rad, inviterer BikePort til Førerutviklingskurs på ACR. I denne perioden hatt over 2.000 MC-fører på forskjellige MC-kurs og vi ønsker både tidligere og nye deltakere velkommen.

Hos oss får du gode instruktører som rettleder deg til å bli en bedre MC’ist med fokus på forankring, sittestillinger, sporvalg, innbremsing, gasskontroll og blikk. Her lærer du å bli en både bedre og sikrere fører i helt trygge omgivelser hvor sikkerheten til våre deltakere står i fokus!

BikePort er godkjent av forsikringsselskaper som krever at kurs skal godkjennes for at din forsikring skal gjelde under kjøring på lukket område.

Vi tilbyr også i 2024 MC Transport fra/til Rudskogen, Våler, Trondheim for våre deltakere!

 

Vi stiller med
– Instruktører
– Racekontroll
– Ambulanse og sykepleier på banen
– Flaggvakter/observasjonsposter rundt banen
– Åpen kantine (for den som ønsker dette)
– Dekk- og dele-service
– Fotograf Gary Bailey (ikke bekreftet riktig enda)
– MC Transport

 

Mer informasjon om kurset

Instruktører
Deltakere vil bli delt inn i mindre grupper med egen instruktør.

Instruktører som vil gi våre deltakere tips, råd og veiledning på måter å forbedre sine kjøreferdigheter og det vil bli teoretisk oppfølging av alle på kurset. Vi prøver også å få til at alle deltakere blir filmet under kjøring, for å få enda bedre tilbakemeldinger på sin kjøring.

Vi legger spesielt vekt på stabilisering av sykkel, forankring, bremseteknikk, blikk, plassering, gasskontroll og sporvalg.

Om Arctic Circle Raceway
Banen ligger på Storforshei, langs E6 ca. 25 km nord for Mo I Rana og betegnes som den mest moderne i Nord-Europa og omtales internasjonalt som en etterlengtet nyskapning. I Europa må man helt til Køln (Nürburgring) for å finne noe bedre. Spesielt gjelder dette vår baneprofil og asfaltkvalitet, i tillegg til at banen er bygd etter nåtidens meget strenge krav til sikkerhet.

Banen er 3753 meter lang og har en banebredde på 11-13 meter med en meget spesiell asfaltblanding som gir et feste man kun finner en annen plass til i verden; på Lageuna Seca i USA. ACR er godkjent av FIM som RoadRacing-bane og har banegodkjenningen “A” som er den beste man kan oppnå med tanke på både sikkerhet og fasiliteter ellers, og det er sanitæranlegg med toalett og dusj på området.

Sikkerhet
BikePort har på alle sine arrangement vektlagt sikkerheten til våre deltakere. Vi rigger derfor vårt stevne etter reglementet til Norges Motorsport Forbund (NMF) for banepersonell, stevneleder, racekontroll og ambulanse.

Ambulansepersonellet er spesielt utdannet og trenet i å kunne håndtere og yte førstehjelp på personer med høyhastighetsskader som kan oppstå ved krasj på en asfalt-bane.

Her er din sikkerhet som deltaker på kurset satt i fokus!

Banetimer
Det er satt opp forskjellige grupper for kjøring under arrangementet (egne grupper med RoadRacing og for registrerte MC, førerutviklingskurs). Hver av gruppene får hvert sitt ”kjøre-pass” som rullerer hele dagen kun avbrudt av lunch.

Forsikring og godkjenning BikePort MC-kurs
I 2010 endret noen forsikringsselskap sine vilkår for kaskoforsikring til at de ikke automatisk gjaldt for kjøring på lukket område, herunder baner hvor vi arrangerer kurs. I 2021 fikk vi og ny vegtrafikklov hvor all aktivitet med motorkjøretøy på lukket område må godkjennes av Statens Vegvesen. Uten denne godkjenningen er aktiviteten ulovlig.

Alle våre kurs for 2024 er godkjent av Statens Vegvesen som lovlig aktivitet etter veitrafikkloven og motorsport-forskriften.

Vi søker og for å få kursene godkjent av forsikringsselskap, slik at din kasko-forsikring er gjeldende. Oppdatert liste over forsikringsselskap som har godkjent våre kurs finner du her: https://bikeport.no/blog/forsikringsdekning-forerutviklingskurs/
Dersom ditt forsikringsselskap ikke har godkjent våre kurs, gi oss beskjed, så skal vi kontakte dem.

Transport av MC:
Dersom du selv ikke ønsker å transportere egen MC fra “sør” til ACR, kan vi tilby våre deltakere å transportere den for deg. Da kan du selv kjøre kun bil opp uten tilhenger eller eventuelt ta fly, om du synes det er beste løsningen for deg. Du må transportere MC og alt utstyret ditt i kasse, og vi har 28 ledige plasser på vår trailer.

Hentesteder er foreløpig satt til Rudskogen, Vålerbanen og Trondheim. Booking av transport gjøres eventuelt sammen med påmeldingen. NB! Selvsagt begrensede antall plasser!

Bespisning/Kantine
Kursavgiften som er oppgitt er eksklusive mat. ACR vil i 2024 forsøkte å få til et godt tilbud på mat-servering i kafeen på banen med frokost, lunch og middag. Vi vil sende ut informasjon om dette tilbudet til alle deltakere så snart det er klart.

Dekkservice
Vi vil stille med dekkservice for omlegging av dekk på felg. Du vil også kunne bestille dekk fra oss, og vi vil kunne gi våre deltakere et meget godt tilbud på blant annet Metzeler. Vi vil ha med noe ekstra dekk for salg. Info om dekkpriser og bestilling sendes ut til de påmeldte. Se også vår nettbutikk for priser.

Fotograf
Som tidligere år, håper vi Gary Bailey kommer oppover for å ta bilder av alle våre deltakere. Bildene kjøper du om du vil ha de, og du får DVD/USB-stick med alle bilder i hånda før du reiser fra ACR. Her kommer de ikke i posten om 3 mn De som har vært med våre arrangement før kjenner godt til Gary og hans enestående bilder. Her er alle linse-luser, og alle får mulighet til fine skrytebilder fra 2017-sesongen, om det er første gang du er på bane, erfaren, har ny bike eller annet nytt utstyr :)

Overnatting
De aller fleste velger å overnatte på baneområdet. Her er det stor plass til å ha med campingvogn, bil, telt eller annet for å bo og sove. Om dette ikke er et alternativ for deg kan vi anbefale campingplassen Skogly Overnatting et lite stykke unna banen: http://www.skoglyovernatting.com/

Eventuelt kan man overnatte i selve (eller nært) mo i rana. Se oversikt her: https://www.google.no/maps/search/overnatting+mo+i+rana/@66.3258951,14.1817593,12z/data=!3m1!4b1

 

Program for førerutviklingskurset

Lørdag 6 juli
0800: Frokost
0830: Obligatorisk førermøte og egen gjennomgang av bane-regler for gategruppen
0900: Obligatorisk sjekk av MC
0930: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1800: Praktisk kjøring på banen avsluttes

Søndag 7 juli
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1800: Praktisk kjøring på banen avsluttes

Mandag 8 juli
0800: Frokost
0900: Praktisk kjøring på banen starter
1200: Lunch
1300: Praktisk kjøring på banen fortsetter
1800: Praktisk kjøring på banen avsluttes

 

Priser og betaling

NMCU-Rabatt!
Hvis du er medlem i NMCU gir vi deg 10% rabatt ved å oppgi rabatt-kode ved registreringen. Rabatt-koden oppgis på side 2 (kasse-siden) når du registerer deg. Du må være medlem i NMCU når registeringen foretas, og medlemskortet må fremvises ved innsjekk til kurset. Rabattkoden finner du på din medlemside på NMCU.org (der kan du og melde deg inn).

Priser ved påmelding før 31.12.2023:
Førerutviklingskurs ACR lørdag – mandag: kr. 3.990,-

Priser ved påmelding i perioden 01.01-22.06.2024:
Førerutviklingskurs ACR lørdag – mandag: kr. 4.250,-

Priser ved påmelding etter 22.06.2024:
Førerutviklingskurs ACR lørdag – mandag: kr. 4.500,-

Betaling:
Registrerings-avgift på kr 1.500,- betales senest innen 31. desember 2023 til konto 42121318150. Ved påmelding etter 31.12.23 betales regsiteringsavgiften ved påmelding.
Resterende deltakeravgift betales senest 1 juni 2024 til konto 42121318150. Ved for sen betaling risikerer du å måtte pris for senere påmelding – eventuelt kan plassen din bli tilbudt annen deltaker.

Ved påmelding etter 1 juni 2024 må hele deltakeravgiften betales ved påmelding.

Oppgi navn og referanse “ACR Juli 2024” på innbetalingene. Kvittering blir sendt ut pr epost når vi har registeret innbetalingen din.

Betalingsinformasjon medfølger også i bekreftelsen du får ved påmelding.

 

Påmelding

Fyll ut informasjons-feltene for påmelding til Førerutviklingskurs med MC på ACR den 6-8 juli 2024:

Oppgi gjerne det nivået du mener du selv har før kurset så vi enklere kan samle førere med samme nivå i samme instruksjonsgruppe. Vi ønsker også å vite hvilken MC du kommer med.

NB! Husk å bekrefte påmeldingen på siden du kommer til etter du har fylt inn informasjon!

Du vil og motta en bekreftelse pr epost at påmeldingen er registret. Om du ikke får denne kontakt oss gjerne for å verifisere påmeldingen (sjekk gjerne SPAM-mail først, den kan havne der)

 

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

Deltakerliste – Oversikt

Deltakerlister publiseres ikke pga “Lov om behandling av personopplysninger”

Facebook-kommentar