Mylaps lanserte tidligere i år sin nye X2 transponder sammen med X2 server tidtakings-system og nye Orbit 5 programvare. Nå kommer transponderen som til nå har vært kun for fast montering med tilkoblet strømkilde også med batteri.

 x2_transponders

Nye X2-systemet til MyLaps er utviklet med tanke på fremtiden og to-veis kommunikasjon mellom tidtaker, racekontroll og fører. Såfremt banen er utstyrt med den nye X2 serveren og MC’en har et «X2-ready» display, vil man kunne gi informasjon ut til fører som vises i displayet.

 

Dette er bl.a rundetider, mellomtider (om det er flere sløyfer tilgjengelig på banen) og flaggsituasjoner (gulflaggsoner, rødt flagg osv). Programmet er bygget på åpen kildekode så tredjeparts utviklere og leverandører kan utvikle sine egne applikasjoner som fungerer med informasjon av all verdens tenkelig info ut til førerens display.

 

Pr i dag er det ingen norske baner som har oppgradert til den nye X2-serveren. Når dette vil komme er foreløpig uklart. Rudskogen har sett på løsningen, men ikke bestilt noe enda. De nye banene som er under bygging vil nok ha denne løsningen ved åpning med mindre de kjøper på bruktmarkedet.

 

X2 er en transponder, som i likhet med Flex, leveres til både bil, RoadRacing, MX (Cross, Enduro) og gocart. Transpondertypen er abonnements-avhengig, så du må ha et aktivt abonnement med MyLaps for at den skal fungere.

 

Den nye utgaven med batteri er en «hybrid» som har opptil 5 dagers batteritid, men man kan også montere på direkte strøm via tenning og batteri om man vil det. Så her er det da fritt valg.

 

Hva den nye utgaven av X2 vil koste er i skrivende stund ikke klart. Den vil bli lansert om ikke alt for lenge. X2’en som er i salg starter på 1890,- for RoadRacing og 1490,-for MX inkl ett års abonnement.

 

Facebook-kommentar