Mye skal til for at ikke Fjord Motorpark nå blir en realitet. Arbeidet er kommet svært langt og ledelsen forventer at anlegget skal stå ferdig i løpet av 2017.

 

Fjord_Motorpark

 

Den 8. juni besluttet også generalforsamlingen i Fjord Motorpark å åpne for en emisjon med kr. 735.000 mot nye og eksisterende klubber. Det legges ut 3.500 nye aksjer til kr. 210,- pr. aksje. Dette vil gå til videre finansiering av prosjektering og utvikling av Masterplanen for Fjord Motorpark.

 

Asmund Torjussen i Fjord Motorpark er svært optimistisk “Jo fortere vi klarer å fullføre emisjonen jo raskere kan vi prosjektere videre å få levert søknad om spillemidler”, noe som vil avgjøre hvor raskt banen også er ferdig.
Anlegget er godt presentert i denne videoen som er visjon-presentasjonen av anlegget.

 

 

PRESSEMELDING

 

PREMIERE FOR VISJONS PLAN FOR FJORD MOTORPARK

 

Det Italienske arkitektfirma Dromo, har nylig levert visjons planen for Fjord Motorpark, Norges største bredde- og flere-idrettsanlegg tilrettelagt for 20 grener innen motorsport, 5 grener innen sykkelsport og 4 grener innen luftsport.

 

Fjord Motorpark stolte av å kunne presentere de første reelle skissene som viser arealdisponering og dimensjoner for idrettsfasilitetene som er ønsket utviklet ved Fjord Motorpark. Dette er Norges historiens desidert største grasrot-prosjekt innen idrett, og vil bli et stjerne-eksempel på flerbruksidrettsanlegg i tråd med anleggsstrategien til Norges Idrettsforbund. 40 klubber og 4 fler- og særidrettsforbund er med i utviklingen av idrettsanlegget. 3,3 kilometer racingbane tilrettelagt også for landeveisykkel, 820 meter dragracebane, luftsportområde med landingsareal for fallskjermhoppere, og flyhangarer, samt taksebane over til Avinors rullebane, 1.150 meter gokartbane kombinert supermotard, 1.500 meter ny motocrossbane, 1.500 meter rallycross/bilcrossbane, drifting, areal for senere planlagt BMX-bane, og stort terreng for offroad, trial, og terrengsykling, samt tilhørende bygningsfasiliteter.

 

Investeringsrammen er rundt 100 millioner kroner med hovedfinansiering fra spillemidler og kommunene Karmøy, Tysvær og Haugesund.

 

”Dette er en ny stor milepæl! Vi har over 4.000 medlemmer i alle aldre som har ventet lenge på dett idrettsanlegget. Nå kommer det!”, sier styreleder Arvid Grimstvedt.

 

Det arbeides også med utvikling av et kompetansesenter for trafikksikkerhet og brann, sammen med Transportkompetanse Haugesund AS, Teknologisk Institutt AS og KNA. Kompetansesenteret vil anvende ledig kapasitet på dagtid til opplæring og kursing for trafikanter i alle aldre.

 

Fjord Motorpark indentifiserte 5 ulike arkitektfirma i Europa med kompetanse til å prosjektere og designe denne type idrettsanlegg. Dromo fra Italia ble valgt. Prosjekteringsarbeid på dette nivå ville vært helt umulig uten tett samarbeid med regionalt næringsliv og vertskommunen Karmøy. Finansiering er gjort i samarbeid med Risa AS, TS-Stangeland AS og Transportkompetanse Haugesund AS. I tillegg deltar klubbene i en ny emisjon med over kr. 700.000.

 

Les mer her: http://fjordmotorpark.no/

 

Facebook-kommentar